LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop (05-11-2022)

Low & Slow Classics BBQ workshop

Voor wie: Deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop is interessant voor iedereen die diverse Low & Slow bereidingen goed wil leren beheersen.

Beschrijving: Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ’er goed wil beheersen. Buikspek, spareribs, pulled pork, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen duurt deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop dan ook langer dan normaal, mede ook omdat een aantal bereidingen de nodige uren in beslag nemen. Deze workshop wordt gegeven door Jeroen Hazebroek, mede-auteur van het bestseller boek HETE ROOK. Het must have boek voor iedereen die alles wil leren over Low & Slow BBQ. Jeroen is één van de officiële Big Green Egg Chefs in Nederland. Voor deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop worden diverse type BBQ’s en smokers gebruikt.  

Tijdens deze workshop worden er door de deelnemers gedurende de dag diverse lekkere gerechten gemaakt zodat je lekker kan proeven. Nadat je deze workshop hebt gevolgd ben je voorzien van veel tips & tricks waarmee je thuis de meest mooie Low & Slow bereidingen kan gaan maken.

Deze workshop is zowel interessant voor de beginnende als de al wat meer ervaren Low & Slow BBQ’ers.

Onderwerpen:

  • Wat is Low & Slow precies?
  • Wat zijn typische Low & Slow gerechten?
  • Welke apparatuur is voor Low & Slow geschikt?
  • Wat bereik je door Low & Slow iets te bereiden?
  • Hoe houd je de temperatuur lang ‘low’?
  • Welke rubs gebruik je?
  • Wat is het verhaal rondom injecteren?
  • Wat is het verhaal rondom sprayen?
  • Wat is het verhaal rondom inpakken?
  • Welke houtsoorten gebruik je?
  • Waar moet je opletten bij het selecteren van je vlees?
  • Hoe ‘trim’ je een brisket
  • Wat is ‘the zone’?
  • Hoe worden je spareribs thuis nog lekkerder?
  • Hoe wordt jouw pulled pork thuis nog lekkerder?
  • Welke wedstrijdtechnieken zou je thuis ook moeten toepassen?
  • Uiteraard beantwoordt Jeroen al jullie vragen.

Onze workshops zijn altijd inclusief:

  • Alle drankjes waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
    • Opmerking: overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid niet toe.
  • Een ervaren BBQ pitmaster.
  • Een hoop gezelligheid.
  • 3 maanden GRATIS BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
    • Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Vuur & Rook, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
    • Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
    • Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
    • Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
    • Het boek CULINAIR BBQ cadeau t.w.v. € 29,95.
  • BBQ schort cadeau.
  • Na afloop een Goody Bag met leuke verrassingen.
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.
  • Dit totale LEARNING by BURNING pakket vertegenwoordigd een waarde van € 60,- !!!
Workshop details
  • Dagen
    Uren
    Min
    Sec
  • Prijs

    € 125

  • Start
    05/11/2022 11:00
  • Einde
    05/11/2022 19:00
  • Beschikbare plaatsen
    11 Tickets