LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop (12-11-2023)

Low & Slow Classics BBQ workshop

Voor wie: Deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop is interessant voor iedereen die diverse Low & Slow bereidingen goed wil leren beheersen.

Beschrijving: Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ’er goed wil beheersen. Buikspek, spareribs, pulled pork, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen duurt deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop dan ook langer dan normaal, mede ook omdat een aantal bereidingen de nodige uren in beslag nemen. Deze workshop wordt gegeven door Mark en Steyn Bieckmann, initatiefnemers van de BBQ Pitmaster Cummunity en mede auteur van het boek CULINAIR BBQ deel 1 en 2. Dat zit dus meer dan goed! Voor deze LOW & SLOW CLASSICS BBQ workshop worden diverse type BBQ’s en smokers gebruikt.  

Tijdens deze workshop worden er door de deelnemers gedurende de dag diverse lekkere gerechten gemaakt zodat je lekker kan proeven. Nadat je deze workshop hebt gevolgd ben je voorzien van veel tips & tricks waarmee je thuis de meest mooie Low & Slow bereidingen kan gaan maken.

Deze workshop is zowel interessant voor de beginnende als de al wat meer ervaren Low & Slow BBQ’ers.

Deze BBQ workshop sluit aan bij het thema van deze maand. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Onderstaand het overzicht van alle thema’s van 2023. Interesse? Meld je dan snel aan, want VOL =VOL.


  • Groentes op de BBQ workshop (24-03-2023) – lees MEER
  • Asperges op de BBQ workshop (22-04-2023) – lees MEER
  • Low & Slow CLASSICS workshop (19-05-2023) – lees MEER
  • Schaal & schelpdieren BBQ workshop (01-07-20230 – lees MEER
  • Italië: La Dolce Vita BBQ workshop (28-07-20230 – lees MEER
  • Spanje: Chuparse los dedos BBQ wokshop (19-08-2023) – lees MEER
  • Frankrijk: Viva la France BBQ workshop (30-09-2023) – lees MEER
  • Steak Experience BBQ workshop (29-10-2023) – lees MEER
  • Wild op de BBQ workshop (24-11-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (15-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (16-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (17-12-2023) – lees MEER

Onderwerpen:

  • Wat is Low & Slow precies?
  • Wat zijn typische Low & Slow gerechten?
  • Welke apparatuur is voor Low & Slow geschikt?
  • Wat bereik je door Low & Slow iets te bereiden?
  • Hoe houd je de temperatuur lang ‘low’?
  • Welke rubs gebruik je?
  • Wat is het verhaal rondom injecteren?
  • Wat is het verhaal rondom sprayen?
  • Wat is het verhaal rondom inpakken?
  • Welke houtsoorten gebruik je?
  • Waar moet je opletten bij het selecteren van je vlees?
  • Hoe ‘trim’ je een brisket
  • Wat is ‘the zone’?
  • Hoe worden je spareribs thuis nog lekkerder?
  • Hoe wordt jouw pulled pork thuis nog lekkerder?
  • Welke wedstrijdtechnieken zou je thuis ook moeten toepassen?
  • Uiteraard beantwoorden we al jullie vragen.

Onze workshops zijn altijd inclusief:

  • Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
    • Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
  • Een ervaren BBQ pitmaster.
  • Een hoop gezelligheid.
  • GRATIS 3 extra maanden bij een BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
    • Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
    • Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
    • Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
    • Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.
Workshop details
  • Dagen
    Uren
    Min
    Sec
  • Prijs

    € 125

  • Start
    12/11/2023 11:00
  • Einde
    12/11/2023 19:00
  • Location
  • Beschikbare plaatsen
    0 Tickets