SCHAAL & SCHELPDIEREN BBQ workshop (01-07-2023)

Voor wie: De Schaal & Schelpdieren BBQ workshop (01-07-2023) is interessant voor iedereen die houdt van lekker eten en culinair wil worden uitgedaagd. Deze vrijdagavond BBQ workshop sluit aan bij het thema van deze maand. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Onderstaand het overzicht van alle thema’s van 2023. Interesse? Meld je dan snel aan, want VOL =VOL.


  • Groentes op de BBQ workshop (24-03-2023) – lees MEER
  • Asperges op de BBQ workshop (22-04-2023) – lees MEER
  • Low & Slow CLASSICS workshop (19-05-2023) – lees MEER
  • Schaal & schelpdieren BBQ workshop (01-07-20230 – lees MEER
  • Italië: La Dolce Vita BBQ workshop (28-07-20230 – lees MEER
  • Spanje: Chuparse los dedos BBQ wokshop (19-08-2023) – lees MEER
  • Frankrijk: Viva la France BBQ workshop (30-09-2023) – lees MEER
  • Steak Experience BBQ workshop (29-10-2023) – lees MEER
  • Wild op de BBQ workshop (24-11-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (15-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (16-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (17-12-2023) – lees MEER

Beschrijving:

Er is het hele jaar door een divers aanbod aan ‘seafood’. Tijdens deze SCHAAL & SCHELPDIEREN BBQ workshop richten we ons vooral op de schaal & schelpdieren. Veelal super eenvoudig en snel te bereiden op de BBQ. Maar vaak te lang gegrilld en dat is jammer. Tijdens deze workshop komt alles aan bod. Na enkele losse bereidingen ga je in groepjes een mooie plateau fruit de mer maken, gevolgd door een pan paella als hoofdgerecht. Beide super gaaf om op de BBQ te bereiden.Het eindresultaat wordt gezamenlijk lekker opgegeten. Uiteraard met een mooie passende wijn. Deze workshop wordt gegeven door Mark en Steyn Bieckmann. Mark is de initiatiefnemer van de BBQ Pitmaster Community en mede auteur van het boek CULINAIR BBQ deel 1 en 2. Dat zit dus meer dan goed! Deze workshop is interessant voor zowel startende als de meer ervaren BBQ’ers.

Onderwerpen:

  • Welke schaal & schelpdieren lenen zich het beste voor de BBQ?
  • Hoe kun je de diverse schaal & schelpdieren het beste bereiden?
  • Hoe maak je plateau fruit de mer op de BBQ?
  • Hoe maak je een paella met schaal en schelpdieren op de BBQ?
  • Je maakt 4 mooie gegerechten op de BBQ.
  • Ter afsluiting maak je zelfs een mooi nagerecht.
  • Uiteraard beantwoordt Mark al jullie vragen.

Onze workshops zijn altijd inclusief:

  • Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
    • Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
  • Een ervaren BBQ pitmaster.
  • Een hoop gezelligheid.
  • GRATIS 3 extra maanden bij een BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
    • Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
    • Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
    • Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
    • Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.


Workshop details