
Voor wie: Deze SPARERIBS & HAMBURGERS BBQ workshop is voor iedereen die de kunst van het zelf maken van zowel spareribs als hamburgers wil leren.
Beschrijving: Wat maakt de SPARERIBS & HAMBURGERS BBQ workshop zo leuk. Omdat zowel spareribs als hamburgers bij vele mensen thuis heel vaak op het BBQ menu staan. Iedere BBQ’er zou daarom moeten weten hoe je zelf zowel lekkere spareribs als hamburgers moet maken. Hoe leuk is het om te leren hoe je zelf de perfecte hamburger moet maken. In smaak zijn zelf gemaakte hamburgers vele malen lekkerder. En echt niet moeilijk om te maken. Als je maar weet waar je op moet letten. Zelf spareribs maken? Wat is nu precies die 3-2-1 methode? Kan het ook Hot & Fast? In deze SPARERIBS & HAMBURGERS BBQ workshop komt op alle vragen een antwoord. Tijdens de SPARERIBS & HAMBURGERS BBQ workshop maak je zelf spareribs op zowel de Low & Slow als de Hot & Fast methode. Ook draai je zelf hamburgers en grill je deze tot in perfectie. Dat wordt genieten! Na afloop kun je dit thuis ook. Voor deze workshop worden diverse type BBQ’s (kettel kogel / kamado / gas / OFYR) gebruikt. Deze workshop is interessant voor zowel onervaren als ervaren BBQ’ers.
Onderwerpen:
- Op welk type BBQ maak je het beste spareribs en hamburgers?
- Welke apparatuur heb je nodig om zelf hamburgers te maken?
- Welke verschillende type spareribs zijn er?
- Zijn er smaakverschillen per type varken?
- Wat is het verschil tussen de Hot & Fast en Low & Slow bereiding van spareribs?
- Waarom moet bij spareribs het vlies eraf en hoe doe je dat?
- Welke rub gebruik je?
- Welke ‘binders’ gebruik je het beste voor de rub?
- Welk rookhout gebruik je het beste?
- Welke stappen doorloop je bij de 3-2-1 methode?
- Hoe pak je spareribs in en met welk vocht?
- Welke stappen doorloop je bij spareribs Hot & Fast?
- Wanneer zijn de spareribs klaar / gaar?
- Is fall-of-the-bone bij spareribs nu wel of niet goed?
- Welk vlees gebruik je wanneer je zelf hamburgers maakt?
- Welke vlees / vet verhouding is van belang?
- Hoeveel mm. doorsnee moeten de gaatjes in de plaat van de molen hebben?
- Wat is aan te bevelen ten aanzien van het kruiden van je hamburger?
- Wat is een smashburger?
- Hoe grill je het beste een hamburger?
- Hoe voorkom je dat je hamburger uit elkaar valt tijdens het grillen?
- Wat zijn grillgrates en wat doe je ermee?
- Wat is van belang om te weten over het broodje?
- Uiteraard beantwoordt de pitmaster al jullie vragen.
Onze workshops zijn altijd inclusief:
- Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
- Een ervaren BBQ pitmaster.
- Een hoop gezelligheid.
- GRATIS 3 extra maanden bij een BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
- Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
- Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
- Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
- Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
- Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.