
Voor wie: Deze STEAK experience BBQ workshop (09-12-2023) is interessant voor iedereen die dol is op vlees en daar alles over wil leren. Hoe herken je mooi vlees, de verschillende runderrassen, het grillen, het aansnijden, enz. Als echte carnivoor mag je deze workshop niet missen!
Beschrijving: In deze STEAK experience BBQ workshop ga je alles leren over vlees. Hoe selecteer je mooi vlees. Het verschil tussen de runderrassen. Hoe grill je een mooie steak? Wat zijn de lekkerste delen? Deze BBQ workshop is echt bedoeld voor de doorgewinterde vleeseter. Alle gerechten eet je als groep gezellig op. Tijdens onze STEAK experience BBQ workshop maak je samen met Mark Bieckmann een mooi amuse, voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht. Mark is de initiatiefnemer van de BBQ Pitmaster Community en mede auteur van het boek CULINAIR BBQ deel 1 en 2. Dat zit dus meer dan goed! LET OP! Je gaat tijdens deze workshop ook de zeer kostbare wagyu A5 steak proeven. Een niet te vergeten ervaring!
Deze STEAK experience BBQ workshop is interessant voor zowel de beginnende als meer ervaren BBQ’er.
Deze BBQ workshop sluit aan bij het thema van deze maand. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Onderstaand het overzicht van alle thema’s van 2023. Interesse? Meld je dan snel aan, want VOL =VOL.
- Groentes op de BBQ workshop (24-03-2023) – lees MEER
- Asperges op de BBQ workshop (22-04-2023) – lees MEER
- Low & Slow CLASSICS workshop (19-05-2023) – lees MEER
- Schaal & schelpdieren BBQ workshop (01-07-20230 – lees MEER
- Italië: La Dolce Vita BBQ workshop (28-07-20230 – lees MEER
- Spanje: Chuparse los dedos BBQ wokshop (19-08-2023) – lees MEER
- Frankrijk: Viva la France BBQ workshop (30-09-2023) – lees MEER
- Steak Experience BBQ workshop (29-10-2023) – lees MEER
- Wild op de BBQ workshop (24-11-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (15-12-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (16-12-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (17-12-2023) – lees MEER
Onderwerpen:
- Waar zitten alle populaire delen bij het rund?
- Wat zijn de onterecht ondergewaardeerde delen?
- Hoe herken je mooi vlees?
- Wat zijn de verschillen tussen de runderrassen?
- Wat doet het voeren van graan met een rund, terwijl een rund van nature alleen gras eet?
- Wat betekent dubbel-doel koe en waarom geeft dat mooi vlees?
- Wat is het verschil tussen wet-aged en dry-aged?
- Hoe kun je thuis éénvoudig zelf dry-agen?
- Waar moet je op letten bij het kopen / selecteren van mooi BBQ vlees?
- Hoe grill je de perfecte steak?
Onze workshops zijn altijd inclusief:
- Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
- Een ervaren BBQ pitmaster.
- Een hoop gezelligheid.
- GRATIS 3 extra maanden bij een BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
- Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
- Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
- Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
- Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
- Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.