VIS op de BBQ workshop (24-02-2023)

Voor wie: De VIS op de BBQ workshop (24-02-2023) is interessant voor iedereen die houdt van lekker eten en culinair wil worden uitgedaagd. Deze vrijdagavond BBQ workshop sluit aan bij het thema van deze maand. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Onderstaand het overzicht van alle thema’s van 2023. Interesse? Meld je dan snel aan, want VOL =VOL.


  • Winter BBQ workshop (27-01-2023) – lees MEER
  • Vis op de BBQ workshop (24-02-2023) – lees MEER
  • Groentes op de BBQ workshop (24-03-2023) – lees MEER
  • Asperges op de BBQ workshop (28-04-2023) – lees MEER
  • Low & Slow CLASSICS workshop (19-05-2023) – lees MEER
  • Schaal & schelpdieren BBQ workshop (30-06-20230 – lees MEER
  • Italië: La Dolce Vita BBQ workshop (28-07-20230 – lees MEER
  • Spanje: Chuparse los dedos BBQ wokshop (18-08-2023) – lees MEER
  • Frankrijk: Viva la France BBQ workshop (29-09-2023) – lees MEER
  • Steak Experience BBQ workshop (27-10-2023) – lees MEER
  • Wild op de BBQ workshop (24-11-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (15-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (16-12-2023) – lees MEER
  • Kerst Culinair BBQ workshop (17-12-2023) – lees MEER

Beschrijving:

Er kan zo ontzettend veel met VIS op de BBQ. Er zijn veel verschillende soorten vis. Daarnaast zijn er veel verschillende bereidingstechnieken. In deze VIS op de BBQ workshop ga je onder begeleiding van Mark en Steyn Bieckmann verschillende visjes bereiden op basis van verschillende BBQ technieken. We verklappen niet alles. Maar vis in zoutkorst is er één van. Het eindresultaat wordt gezamenlijk lekker opgegeten. Uiteraard met een mooie passende wijn. Mark is de initiatiefnemer van de BBQ Pitmaster Community en mede auteur van het boek CULINAIR BBQ deel 1 en 2. Dat zit dus meer dan goed! Tijdens deze VIS op de BBQ workshop ga je veel inspiratie opdoen voor het thuis maken van mooie visgerechten op je eigen BBQ. In deze workshop worden diverse type BBQ’s gebruikt. Deze workshop is interessant voor zowel startende als de meer ervaren BBQ’ers.

Onderwerpen:

  • Welke BBQ technieken zijn er om vis op de BBQ te bereiden?
  • Welke vis kan er goed op de BBQ?
  • Welke bereidingstechnieken kun je allemaal toepassen?
  • Waarom kun je beter hele vissen grillen dan losse filets?
  • Middels welke slimme truck voorkom je dat je hele vissen aan het rooster blijven plakken?
  • Wat is het voordeel van vis bereiden in zoutkorst?
  • Hoe bereid je vis op de BBQ middels een rookplankje?
  • Wat is het nut en het effect van pekelen?
  • Wat zijn de accessoire must-have en nice-to-have?
  • Wat moet je op letten bij het opmaken van een mooi bordje?
  • Je maakt 4 mooie visgerechten op de BBQ.
  • je maakt een mooi nagerecht.
  • Uiteraard beantwoordt Mark al jullie vragen.

Onze workshops zijn altijd inclusief:

  • Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
    • Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
  • Een ervaren BBQ pitmaster.
  • Een hoop gezelligheid.
  • 3 maanden GRATIS BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
    • Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Vuur & Rook, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
    • Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
    • Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
    • Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
    • Het boek CULINAIR BBQ cadeau t.w.v. € 29,95.
  • Na afloop een Goody Bag met leuke verrassingen.
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.
  • Dit totale LEARNING by BURNING pakket vertegenwoordigd een waarde van € 60,- !!!


Workshop details