
Voor wie: De Wild op de BBQ workshop (18-11-2023) is interessant voor iedereen die houdt van lekker eten en culinair wil worden uitgedaagd. Deze BBQ workshop sluit aan bij het thema van deze maand. Iedere maand staat er een ander thema centraal. Onderstaand het overzicht van alle thema’s van 2023. Interesse? Meld je dan snel aan, want VOL =VOL.
- Groentes op de BBQ workshop (24-03-2023) – lees MEER
- Asperges op de BBQ workshop (22-04-2023) – lees MEER
- Low & Slow CLASSICS workshop (19-05-2023) – lees MEER
- Schaal & schelpdieren BBQ workshop (01-07-20230 – lees MEER
- Italië: La Dolce Vita BBQ workshop (28-07-20230 – lees MEER
- Spanje: Chuparse los dedos BBQ wokshop (19-08-2023) – lees MEER
- Frankrijk: Viva la France BBQ workshop (30-09-2023) – lees MEER
- Steak Experience BBQ workshop (29-10-2023) – lees MEER
- Wild op de BBQ workshop (24-11-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (15-12-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (16-12-2023) – lees MEER
- Kerst Culinair BBQ workshop (17-12-2023) – lees MEER
Beschrijving:
Een van de mooiste seizoenen voor culinair Nederland is het wildseizoen. Traditiegetrouw start dit op 15 oktober. De jacht op de haas en fazant opent dan namelijk. Ook alle andere wildsoorten mogen op 15 oktober bejaagd worden. Wild leent zich uitstekend voor diverse mooie bereidingen op de BBQ. Heerlijk voor je kerstmenu. Maar wild is ook perfect tijdens zo’n ijzig koude, winterse avond. Een stoofschotel van wild is dan het ultieme comfort food. Tijdens deze WILD op de BBQ workshop worden er diverse lekkere dingen gemaakt zodat je zelf de mooie smaakcombinaties kan proeven. Het eindresultaat wordt gezamenlijk lekker opgegeten. Uiteraard met een mooie passende wijn. Deze workshop wordt gegeven door Mark en Steyn Bieckmann. Mark is de initiatiefnemer van de BBQ Pitmaster Community en mede auteur van het boek CULINAIR BBQ deel 1 en 2. Dat zit dus meer dan goed! Deze workshop is interessant voor zowel startende als de meer ervaren BBQ’ers.
Onderwerpen:
- Welk wild leent zich goed voor de BBQ?
- Op welke manieren kun je wild het beste bereiden op de BBQ?
- Waarin verschilt de bereiding van wild op de BBQ ten opzichten van rundvlees?
- Wat zijn mooie winterse BBQ wildgerechten?
- Hoe kun je de Dutch Oven het beste gebruiken?
- Je maakt 5 mooie gerechten op diverse type BBQ.
- Uiteraard beantwoordt Mark al jullie vragen.
Onze workshops zijn altijd inclusief:
- Diverse smakelijke gerechten gecombineerd met een bijpassend drankje zoals fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank).
- Opmerking: het betreft een BBQ workshop bedoeld voor mensen die meer willen leren over het gebruik van de BBQ. Overmatig drankgebruik staan we ivm de veiligheid en overlast voor de overige deelnemers niet toe. Wanneer wij dat nodig vinden verstrekken we aan iemand die te veel drinkt en hinderlijk dreigt te worden geen alcohol meer. Mensen die overlast veroorzaken verwijderen we uit de workshop, zonder dat dit recht geeft op restitutie van het betaalde bedrag. Strenge woorden op basis van eerdere ervaringen om te borgen dat het een leuke, leerzame en gezellige workshop wordt.
- Een ervaren BBQ pitmaster.
- Een hoop gezelligheid.
- GRATIS 3 extra maanden bij een BBQ Pitmaster Community PREMIUM membership, bestaande uit:
- Met 5% korting kunnen kopen van al je BBQ spullen bij oa. BEEF & STEAK, Rookoven.com en nog heel veel meer BBQ shop partners.
- Toegang tot vele honderden BBQ recepten.
- Toegang tot BBQ FORUM (oudste BBQ forum van Nederland!)
- Toegang tot de video-instructies over de tijdens de workshop geleerde BBQ technieken.
- Uiteraard het opeten van de bereide gerechten.