
Barbecueën zit bij mij in het bloed. Als twaalfjarige begon ik al, gewoon op een ijzeren prullenbak met een tuinhekje als rooster. Mijn ene opa was jachtopziener, de andere smid. De genen hebben elkaar gekruist. Niet verwonderlijk dus dat ik met een voorliefde voor natuur, vlees en vuur opgroeide.
Toen ik begin twintig was leerde ik de typisch Amerikaanse en Afrikaanse barbecuetechnieken. Doordat ik veel in deze landen verbleef experimenteerde ik met veel verschillende houtsoorten en kruiden om uit te vinden welke houtsoorten de lekkerste rooksmaken opleverden en welke kruiden goed op de barbecue werkten.
Ik ben een veelzijdig BBQ-Man. In 2004 nam ik de grote sprong en startte ik mijn eigen barbecuebedrijf BushKitchen, dat inmiddels 14 jaar succesvol bestaat. Ook liet ik mijn eigen 20 inch smoker bouwen, waarop ik vlees-en visgerechten op indirect houtvuur bereidt.
In de afgelopen jaren is de BBQ-Man uitgegroeid tot een veelzijdig BBQ persoonlijkheid. Ik barbecue voor exclusieve partijen, bedrijfsfeesten, familiefeesten of tuinfeesten, ben bekend van televisie als de BBQ-Man bij RTL4 o.a. (Ik kom bij je eten) en 24 Kitchen (BBQ Street’) en ben ik tevens in te huren voor presentaties. Daarnaast jureerde ik de Jack Daniels wereldkampioenschappen BBQ in Amerika.
In samenwerking met BMS-Travellers organiseer ik onvergetelijke incentive reizen ‘Bush Braai’ in Zuidelijk-Afrika. Ik zie er dan ook naar uit om mijn braai ervaring met jullie te delen tijdens mijn BBQ Workshop Experience Center workshops.