Wout Vereecken

Wout Vereecken, geboren 13-02-1985 te Sas van Gent. Opgegroeid tussen de (reserve)Belgen. Het Bourgondisch genieten, in een omgeving waar meest mooie producten uit zee en land op je bord springen, is met de paplepel ingegoten. De tegeltjeswijsheid “Ons Zeeuwen ben zuunig” is niet van toepassing in het Katholieke Sas, waar Carnaval heiliger is, dan de Heer zelf.

De mooiste Bordeaux, filet pur, kreeft, mosselen zijn een greep uit de bestsellers, welke geserveerd werden in het Sasse familierestaurant “Royal”. Daar eenmaal geproefd van de horeca is de liefde voor lekker eten en drinken blijven bestaan. De basis van de Vlaams-Frans klassieke keuken is mij daar voor en achter de coulissen langzaam duidelijk geworden.

Varken van het spit is een beklonken familietraditie en het grill restaurant van mijn neefjes met ribeyes van de huif BBQ, hele buikribben en gamba’s zijn basissmaken en skills die de honger naar Bourgondisch genieten enkel bleef voeden. Mijn studententijd bouwkunde te Tilburg heeft daar weinig aan veranderd. Ik wilde architect worden. Dat ben ik ook geworden; op het bord, in het glas.

Een grove 5 jaar geleden gaf OFYR daar een extra dementie aan. Niet alleen werd het mogelijk om bij mensen thuis te koken. Maar ook outdoor met sfeer en show, gezelligheid en warmte werd mogelijk. Kleine aanpassing in skills en receptuur gaf de mogelijkheid om klanten en hun gasten op hoog niveau van hun dis te voorzien. De elegante vorm, natuurlijk effect van vlammen en warmte strookt exact met de gedachten over drank en spijzen van mijn bedrijf van Citrus Food Concepts.

Als BBQ chef ben ik fier op hetgeen wij kunnen bieden met de OFYR en ben ik trots te mogen zeggen dat ik de tweede kok in de wereld was die er professioneel op heeft gekookt. En meteen verkocht en smoorverliefd!

De OFYR haar elan leent zich niet enkel voor de looks, ze werkt nog geweldig ook, heeft wel de nodige aandacht nodig en verbruikt aardig, maar zolang ze de volle aandacht krijgt floreert ze welig. De vergelijking met de ideale partner mag dan ook gemaakt worden. Hoe de OFYR een verrassend veelzijdige partner in grote of kleine gezelschappen is, ga ik je door middel van mijn OFYR workshops bij BBQ Workshop Experience Center laten zien.